鮨 にしおか
東京都港区赤坂。
新鮮な旬のネタを最高の仕事で提供する鮨屋を、”素”の素材でデザインする。
魚の泳ぐイメージから水の流れをコンセプトに、木曽桧のカウンター、漆喰塗の壁、本御影石の床、水が落ちるガラスの蹲、障子紙、波板からこぼれる光。
素材が持つ存在感を殺さぬようバランス良く配置。
昔のでもない、最近のでもない、その先の”新しい赤坂の夜”を表現。
photo:Nacasa&Partners
商店建築2016年1月号掲載
Akasaka, Minato Ward, Tokyo.
We will design a sushi restaurant that offers fresh seasonal ingredients with the best work, using “raw” ingredients. Based on the concept of the flow of water from the image of swimming fish, the Kiso cypress counter, plastered walls, granite floor, glass sills where water falls, shoji paper, and light spilling from the corrugated board. Arranged in a well-balanced manner so as not to kill the presence of the material. It expresses the “new night in Akasaka” that is neither old nor recent.
JCD Design Award 2015 Silver Award
Shotenkenchiku January 2016 issue